Spoedopleiding

autorijles in 2, 4, 6 of 8 weken.

Je rijbewijs halen kan al in 2 weken! Je moet dan wel al in het bezit zijn van een theorie certificaat. Heb je die nog niet? Kijk dan op de pagina over theorie online. Wanneer je nog geen theorie certificaat hebt kan je wel alvast autorijles gaan nemen. Wanneer je jou theorie hebt gehaald kunnen we het lesprogramma afstemmen op de examendatum.
Wij hebben vooraf gekochte examens zodat je niet zo lang hoeft te wachten.

Voor een spoedopleiding autorijles moeten we wel even een proefles rijden om een beetje een inschatting te kunnen maken.
Een spoedopleiding is goedkoper dan een gewone autorijles. Zie de pagina "Autorijles prijzen" voor onze voordelige tarieven.
Spoed opleidingen.

Wilt u in een tijdbestek van tussen de 2 en 8 weken uw rijbewijs halen, dan doet u een spoedcursus. Wilt u graag snel uw rijbewijs halen, dan moet u zich afvragen hoeveel tijd u per week vrij kunt maken om te lessen. Tijdens een persoonlijk gesprek wordt gevraagd wat uw wensen zijn i.v.m. bijvoorbeeld uw lestijden en de lengte van de rijlessen. Bij een spoedopleiding gaan wij uit van het basispakket waar 25 rijlessen inzitten. Gedurende uw opleiding zal blijken of dit aantal lessen voldoende is, of dat u extra rijlessen nodig hebt of misschien minder. Zo passen we tijdens de opleiding het aantal lessen aan.
Als u kiest voor een spoedopleiding moet u op tijd uzelf aanmelden. Wij moeten namelijk bij het CBR een examenplek voor u reserveren op het tijdstip dat u uw examen wil doen en eventueel een Tussentijdse Toets (TTT). Wat de tussentijdse toets precies inhoudt kunt u vinden bij "reguliere rijopleiding". De wachttijd voor een examenplaats bij het CBR kan in de drukke periode oplopen tot 6 weken.
Belangrijk bij een spoedopleiding is, dat u zo snel mogelijk uw theoriecertificaat haalt (liefst vooraf).

Reguliere opleiding

Bij deze opleiding kiest u ervoor om 1 of 2 keer per week te lessen. U plant in overleg met de instructeur je lessen van week tot week. Wij lessen van ’s ochtends 8.00 uur tot ’s avonds 21.00 uur. Dus er is altijd een tijdstip te vinden dat het u uitkomt om te lessen. Ook is het mogelijk om lessen te nemen van 50 min of 100min. Uw voorkeur kunt u zelf aangeven. De instructeur houdt uw vorderingen bij op een leskaart. Als u gekozen heeft voor een pakket met Tussentijdse Toets, geeft hij op tijd aan, zowel aan u als aan de persoon op kantoor, wanneer u voldoende rijvaardigheid beschikt om de Tussentijdse toets te doen. Dit moment is meestal nadat 75 % van uw rijopleiding erop zit.
Om een tussentijdse toets te mogen doen, moet u in bezit zijn van een geldig theoriecertificaat. Na de toets rondt u uw rijopleiding verder af, om vervolgens tot slot examen te doen voor het felbegeerde roze papiertje.

Tussentijdse Toets
De Tussentijdse Toets is een proefexamen dat u kunt doen als u ongeveer 75 % van uw rijopleiding gedaan hebt.
Deze toets legt u af bij een examinator van het CBR. Hij/zij geeft na afloop van de toets tips ter verbetering van uw rijvaardigheid. Meestal hebt u deze op – en aanmerkingen van uw rijinstructeur ook al diverse keren gehoord, maar als een examinator het verteld, maakt het op de meeste mensen meer indruk. Leuke bijkomstigheid is, dat u een vrijstelling kunt behalen voor de bijzondere verrichtingen. Scoort u bij de toets de bijzondere verrichtingen voldoende, dan hoeft u tijdens u echte examen helemaal geen bijzondere verrichtingen te doen. Zakt u echter voor uw eerste examen, zijn ze wel weer verplicht bij uw herexamen. Uit inmiddels een aantal jaren ervaring kunnen wij u zeggen dat een Tussentijdse Toets echt een meerwaarde geeft aan uw rijopleiding, met ook een hogere kans van slagen. Dit geldt vooral voor mensen die in een examensituatie toch veel spanning opbouwen.